Biały puch z wiórkami kokosowymi

Biały puch z wiórkami kokosowymi - Przepis na Biały puch z wiórkami  kokosowymi - Mojegotowanie.pl

Te ciasto jest niezwykle delikatne, dzięki posypce kokosowej. A smak ma nie z tej ziemi.. Polecamy! 🙂

Składniki:

~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia Winiary,

~ 6 jajek,

~ 6 łyżek mąki tortowej,

~ 6 łyżek mąki ziemniaczanej,

~ 150 cukru,

~ 1l śmietanki 30%,

~ 2 tabliczki białej czekolady,

~ 2 łyżki cukru pudru,

~ 2 opakowania usztywniacza do smietany,

~ 100g wiórek kokosowych,

~ 8 łyżek mleka,

~ 200g dżemu brzoskwiniowego.

Przygotowanie:

Krok1 – biszkopt:

Ubij jaja z cukrem na puch, dodaj dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej. Całość mieszaj. Przelej ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypane bułką tartą.

Krok2:

Biszkopt piecz przez 25min. w 170 stopniach.

Krok3 – krem:

Śmietankę ubij z cukrem pudrem, dodaj usztywniacze do śmietany, aby krem był gęstszy. W garnuszku w mleku rozpuść 1,5 tabliczki białej czekolady. Dodaj wiórki kokosowe, a kiedy lekko przystygnie, dodaj do śmietany.

Krok4:

Wstaw do lodówki na godzinkę.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *